Suya düşen telefon nasıl kurtarılır?


Parkta, plajda, kafede nerede nasıl olacağı belli olmaz. Bir bakmışsınız ki telefonunuz yüzme öğrenmiş! Sakın stres olmayın. Basit taktikler ile telefonunuzu sudan kurtarmak mümkün. İşte sizin için hazırladığımız “Suya düşen telefon nasıl kurtarılır?” rehberi ve detayları…

Arkadaşlarınızla bir kafede oturuyorsunuz ve yanlışlıkla su dolu bardak telefonunuza dökülüyor. Ya da daha farklı bir senaryo deniz, kum, güneş her şey güzel giderken bir bakıyorsunuz telefonunuzda size özenmiş ve denize girmiş. Peki bu anda ne yapmak gerekiyor?

A101 iPhone 15 Plus
  • İlk önce şoku atlatın. Zira telefonunuz suyun altında ne kadar çok kalırsa o kadar çok hasar alır. Bu sebeple telefonunuz tuvalete dahi düştüyse iğrenmeyin ve cihazı oradan alın.
  • Telefonu aldıktan sonra hemen kapatın. Zira aktif olan elektronik devrelere ulaşan su cihazınıza büyük oranda zarar verin. Bu sebeple cihazınızı hemen kapatın.
  • Cihazı kapattıktan sonra ayrılabilecek ne kadar parça varsa hepsini çıkartın. SIM kart yuvası, microSD kart yuvası şayet telefonunuzun arka kapağı açılabiliyorsa arka kapağı açın ve cihazın bataryasını çıkartın. Günümüzde çoğu telefon yekpare bir şekilde üretildiği için sadece SIM ve SD kart yuvasını çıkartabileceksiniz ama olsun elinizden geleni yapın.
  • Telefonu kağıt peçeteyle kurutun. Bu işlem sırasında nazik davranın zira dış yüzeyde kalan sular seri hareketler yüzünden telefonun içerisine girebilir.
  • Kağıt havlunun ulaşamadığı yerleri ise bir elektrikli süpürge yardımıyla kurutun.
  • Daha sonrasında en zor kısma geliyoruz. Beklemek. Tüm işlemleri gerçekleştirdikten sonra telefonunuzu pirince yatırarak veya kuru ve serin bir yere koyarak bekleyin. Arada 2, 3 gün geçtiğinde cihazı açmaya çalışın. Eğer açılırsa mikrofon, hoparlör gibi tüm bileşenleri kontrol edin.
  • Peki ya açılmazsa? Sıvı hasarı maalesef kesin bir çözümü olan arızalar arasında değil. Zira telefon suyla ilk temasında bir arıza vermese bile ilerleyen süreçlerde cihazlar arıza verebiliyor. Eğer telefonunuz tüm bunlara rağmen açılmadıysa en yakın yetkili servise gidin.

Deniz veya tuzlu suya düşen cihazlar için durum biraz daha karışık. Zira tatlı suya düşen cihazlarda önemli olan telefonu tamamen kurutmak. Ancak tuzlu su bildiğiniz gibi iyi bir oksitleyici maddedir. Bu sebeple cihazı kurutsanız da içerisindeki tuz anakart gibi hayati parçalar zarar görebilir.

Telefonunuz tuzlu su ile temas ettiyse hızlıca en yakın yetkili servise cihazınızı götürün. İşinde iyi bir teknisyen cihazınızın içini açarak en ince ayrıntısına kadar temizliğini yapacaktır.

Umarız ki bu haberi sadece bilgilenmek amacıyla okursunuz ve telefonunuzun başına böyle talihsiz bir olay gelmez. Peki siz “Suya düşen telefon nasıl kurtarılır?” rehberimiz hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizimle yorumlar bölümünde paylaşmayı unutmayın.



Haber Kaynak Linki

Related Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir