Sosyal medya uygulamaları tüm dünyada tartışma yarattı


Instagram, Facebook, Snapchat ve TikTok gibi sosyal medya platformlarının giderek artan etkisine paralel olarak, dünya genelindeki yöneticiler çocukların bu platformların olumsuz sonuçlarından korunması için adımlar atmaya başlıyor.

Avustralya geçtiğimiz yıl, 16 yaşın altındaki çocukların sosyal medya erişimini, ebeveyn izni olsa dahi yasaklayan bir yasa çıkararak büyük yankı uyandırdı. Bu yasa, yaş sınırı altındaki kullanıcıların platformlara erişmesini engelleyemeyen sosyal medya şirketlerine 30 milyon dolara kadar para cezaları öngörüyor.

Bu emsal teşkil eden gelişme, yaş doğrulama sistemlerinin etkinliği konusundaki tartışmaları da alevlendirdi. Çocukların sosyal medyaya erişimine karşı duruş, aslında uzun yıllardır tartışılıyor. Okullar, Meta gibi teknoloji devlerini, bağımlılık yaratan platformlar oluşturarak gençlerin ruh sağlığına zarar vermekle suçluyor.

Yapılan araştırmalar, sosyal medya kullanımını çeşitli borçlanma alışkanlıkları gibi finansal davranışlarla da ilişkilendirdi. Buna göre Endonezya, gençlerini sosyal medyanın zararlı etkilerinden korumaya çalışan ülkeler arasında. İletişim ve Dijital Bakanlığı, belirli yaş grupları için sosyal medya kullanımını kısıtlayan bir düzenleme üzerinde çalışıyor.

Yaklaşık 280 milyon nüfusa ve 2024’te yüzde 79,5 internet erişim oranına sahip Endonezya’nın bu hamlesi büyük önem taşıyor. Veriler, 12 yaşın altındaki çocukların yüzde 48’inin internet erişimine sahip olduğunu ve çoğunun popüler sosyal medya platformlarını kullandığını gösteriyor. 12 ila 27 yaş arasındaki Z kuşağı kullanıcıları arasında ise internet erişim oranı yüzde 87 gibi daha da yüksek bir seviyede.



Haber Kaynak Linki

Related Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir